Tomatsuppe med ostechips og kokt egg.

Hjemmelaget suppe gjorde susen, god smak og rimelige råvarer. Ostechips lager du enkelt ved å legge små hauger med revet (evt. små skiver) ost på et bakepapir. Stek på 225 grader til osten er smeltet og gylden - ta ut og avkjøl. Varier smaken ved å strø på ulike krydder eller urter før steking.

Ca. 8 liter.

8 bokser hakkede tomater

3 glass tomatpuré

3 løk og 1 hvitløk

4 ss. olje

8 terninger grønnsaksbuljong

3 putter kremfløte

3-4 ss. smør

1 - 2 pakker hvite bønner

8 ss. kokosblomstsukker eller lønnesirup

Skrell løk og hvitløk og finhakk. Varm opp oljen i en kjele og surr løk og hvitløk. Ha på litt salt og pepper. Tilsett tomatpureen og la den surre litt med løken.

Kjør de hermetiske tomatene og bønnene til en glatt puré før de tilsettes. 

Tilsett hermetiske tomater, sukker og buljong. Fyll med vann til ca. 6 liter. Kok dette til alt er mørt, ca. 20 minutter.

Smak suppen til med smør, kremfløte, salt og pepper.

Server med kokt egg.