Chilensk nasjonaldag 18. september

0,5 dl rosiner, 1 stk løk, 0,33 bunt(er) persille, 200 gr kjøttdeig, 2 stk egg, 1 ts paprika, 0,5 krm pepper, 0,5 ts salt og 1 ss olivenolje. Deig: 7 dl hvetemel, 0,5 ts salt, 125 gr margarin og 1 dl vann til pensling.

Hardkok eggene. Legg rosinene en stund i varmt vann. Finhakk rosinene. Finhakk løken og stek den myk i olje. Slå ca 2 ss vann i pannen og la det koke inn. Ha i kjøttet, rosinene og krydderet. La det steke mens du rører. Tilsett finhakket persille. Sett fyllet til side. Fjern steinene i oliven. Del opp de kokte eggene i skiver. Slå ovnen på 250 C.

Smuldre margarin i mel og salt. Arbeid deigen med så mye vann som nødvendig for at deigen skal bli fast og smidig. Del deigen i 8 emner. Kjevle ut deigen ca 3 cm tykk. Bruk en asjett som mål til å forme empanadas.

Legg 2 ss fyll, ¼ egg og litt oliven i hver av rundingene. Brett deigen sammen til en halvmåne. Trykk sammen kantene. De kan fuktes med litt kaldt vann for å sitte bedre. Pensle empanadas med sammenpisket egg. Stekes til de er lysebrune, ca 10-15 minutter midt i ovnen.