Foreldremiddag - fiskesuppe

Her er oppskriften på fiskesuppen som ble servert på foreldremiddagen i januar. Vi lager denne noen ganger til barna på fredager også, med mindre væske blir det fiskegryte.

1/2 kg reker med skall renses - ta vare på skallet som surres i smør med 2 grovkuttede gulrøtter, 1 løk og 
det grønne fra et par purrer.
Dekk med vann og la trekke i 20 minutter, sil kaften.
Sett kraften på kok og tilsett finhakkede gulrøtter, gul løk og hvitløk. Etter en stund tilsettes finhakket 
blomkål og purre i tynne skiver.
Når grønnsakene er møre tilsettes fisk, f.eks. laks og torsk. Trekkes i ca 10 minutter, tilsett reker og fløte. 
Smak til med salt, pepper og masse fersk koriander.
Andre gode smaktilsettinger: Sitron, chili og ingefær.
 
Server gjerne med grove rundstykker.
Bruk gjerne en hakkemaskin til løk og hvitløk, da får man en fyldig suppe uten synlige biter som noen barn 
kan reservere seg mot.